El lector escriu

Les causes de l'emigració

Recentment, Intermón Oxfam ens ha invitat a participar en el programa educatiu Connectant Mons, fet que ens ha permès conèixer, per mitjà d'un joc de rol, la situació en què viuen les persones que han hagut de deixar-ho tot per qüestions econòmiques.

Moltes persones al món viuen la mateixa experiència: arriben per treballar a un país desconegut amb lleis diferents i, a vegades sense saber l'idioma. Han de començar de zero, sense res, i lluitar per guanyar-se el dia a dia, tenir una feina dura, passar per molts llocs, esperar, enyorar-se... No perquè una persona no s'assembli a nosaltres ha de ser estranya. S'ha de saber respectar la seva forma de pensar i de veure les coses. Una cultura no evoluciona si no és a través del contacte i la interacció amb altres cultures. Per això es viatja: per conèixer gent d'altres indrets.

En l'actualitat s'aposta per la interculturalitat perquè implica una relació de respecte entre cultures. Per construir una societat intercultural cal no discriminar ningú per la seva manera de ser, perquè té més o menys diners, pel seu color de pell o pels seus orígens, perquè per molt que no siguin els mateixos que els nostres, són igual de respectables. Aquest és el primer pas per contribuir a una societat intercultural.

de l'institut Torre Vicens

Lleida

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a