El lector escriu

Animals abandonats

Faig una crida d'atenció. Moltes persones continuen abandonant els seus animals. Ja sigui perquè marxaran de vacances i no saben què fer-ne, perquè pateixen malalties i no poden pagar el tractament, o simplement perquè l'animal ha crescut i no és tan desitjable com quan van comprar-lo. A totes aquestes persones, els demano que, abans de deixar el seu animal al carrer, al parc, a la rotonda o en qualsevol altre lloc, busquin alternatives. Hi ha protectores d'animals, ONG, o possiblement amics que podrien adoptar-lo.

És comú que la gent cregui que deixant els animals a la natura ja sabran com han de sobreviure. Lamentablement, no és així: han nascut i han estat criats en captivitat, depenen dels humans per viure. He tingut dues experiències: la primera és que vaig recollir una fura perquè els amos havien de marxar de vacances i no se la podien emportar i volien deixar-la al bosc que tenien a prop (estava tot el dia tancada en una gàbia), i la segona és el cas d'un conill abandonat en una rotonda. Estava envoltat de gespa, però no podia menjar perquè tenia malament les dents per una dieta inadequada. Quan vaig trobar-lo estava deshidratat, ple de puces i de paparres, i tenia molta gana.

Per respecte a aquests ésser vius, i per respecte a nosaltres mateixos, no els abandoneu, busqueu una opció més digna. Abans de comprar un animal, penseu que serà part de la vostra vida durant molts anys i moltes vacances, i no una joguina. Si no esteu segurs de poder fer-vos-en càrrec, no el compreu.

Altafulla

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a