El lector escriu

Producte de proximitat: tot són avantatges

Tot són avantatges quan els habitants d'un país s'esforcen per consumir, en la mesura que sigui possible, productes de la pròpia terra: el temps que passa des que es porta el producte des del punt de producció fins al punt de consum és menor; la distància a la qual s'ha de transporta la mercaderia és molt menor que si es fa des de l'estranger; s'estalvia combustible i es contamina menys el medi ambient.

A més, es contribueixi a frenar l'explotació laboral en països subdesenvolupats i en vies de desenvolupament, ja que si els productes que procedeixen d'allà són més barats és perquè als treballadors de dits països els paguen un sou just, si bé és cert que gran part de l'encariment dels productes nacionals també es deu a qüestions difícils d'entendre però que serien fàcils de resoldre: els peatges de les vies ràpides (que s'haurien d'eliminar) i els abusos dels majoristes (que s'haurien de perseguir amb la llei). A més, convé no oblidar que comprant productes nacionals protegim els llocs de treball de país. Comprar un producte nacional és sempre més barat que comprar un producte estranger. Com canviarien les coses, si ens adonéssim que el preu real d'un producte nacional és el preu real d'un producte estranger aparentment més barat i sumat al subsidi d'atur que haurem de pagar als conciutadans que enviem a l'atur.

Barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.