El lector escriu

Cambrera mal educada

El dia 9 de juliol a un sopar de singles al restaurant Barkeno de Barcelona, mentre ens preparaven la taula, a la barra vaig demanar una aigua a la cambrera. Ella em va dir “¿qué?” i li vaig repetir “aigua”, i em va tornar a preguntar “¿qué?”. Sorprès que no deduís que aigua és agua, li vaig preguntar a un dels que venien amb mi: “No sap què és aigua”?. I la cambrera, amb tota la mala educació, va dir: “¡Sé lo que es ‘agua'!”, demostrant, a part de la seva catalanofòbia, que m'havia entès. Llavors li vaig dir que érem a Catalunya i ella, allunyant-se de la barra, i sense servir-me l'aigua, va dir: “No sé català!”. No em va servir perquè li parlava català.

¿Ja saben els amos del Barkeno que la gent que treballa de cara al públic ha d'entendre el català? Jo com a usuari tinc dret a parlar català i vostès no m'ho poden prohibir ni tan sols amb el vell truc de l'ignorant. El ¿qué? no és excusa. Sembla mentida que, després de 36 anys de la mort del dictador, encara una cambrera et vulgui prohibir parlar català a Catalunya. Senyors de Barkeno: contractin cambrers més professionals i menys intolerants.

Barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a