Productes ecològics i el Parlament

A inicis de juny la Generalitat va publicitar productes amb Denominació d'Origen Protegida o d'Indicació Geogràfica Protegida. Fins aquí, bé. De fet no és ecològic un producte que ve de lluny (pel seu transport). Però i els ecològics? El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) certifica (prèvia burocràcia i pagament de taxes reduïbles) productes ecològics generats aquí. I, malgrat que és un òrgan de la Generalitat, d'aquests productes no se'n parla. No és nou.

Amb l'enrenou de l'oli de sansa va passar el mateix: res dels ecològics. S'ha perdut de nou una ocasió de fomentar un pas tranquil cap a una agricultura de gran qualitat. No hauria de ser normal menjar pomes amb set aplicacions químiques. Els ecològics haurien de ser els normals i dels altres n'hauríem de dir químics o artificials. El nivell de responsabilitat del Parlament quedarà palès en la discussió (si es permet) d'una iniciativa legislativa popular contra els transgènics tramitada per milers de signatures. Cada llavor transgènica té aparellada una pila de productes fitosanitaris (casualment venuts per la mateixa empresa de llavors). Negoci rodó.

El curull és que es vol que el CCPAE permeti «traces» de material transgènic. Impressionant. El problema no són els diners. El problema és un altre. Les senyores i senyors parlamentaris, reflexionaran sobre què és el millor en un país i en un planeta que clama al cel per un canvi radical d'actitud?