el lector escriu

Pobre Sr. Porta Perales

Amic Porta, amb el teu article L'«smog» ecologista has obert les portes de l'infern! Quan el vaig llegir fa uns dies vaig pensar que portaria cua, però sàpigues que no estàs sol.

Només cal fixar-se en tres paraules consecutives que hi ha en la resposta del Sr. Miquel Alcaraz: «Contradiuen les veritats oficials de l'ecologisme», amb això ja es veu de quin peu calcen. Si fóssim a l'edat mitjana et podries considerar home cremat a la foguera; com goses contradir les veritats oficials de l'ecologisme? T'han de reeducar perquè tornis al bon camí. A la Sibèria encara deuen quedar-hi alguns camps de reeducació per a casos com el teu.

Em sembla haver llegit que el planeta Terra té fases d'escalfament i de refredament, ara estem entrant en una d'escalfament; el factor humà pot influir-hi, però la Terra ella soleta va fent el seu camí. El fet d'anar a 81 km/h en lloc de 80 pot ser que influeixi, però d'una manera ínfima. El problema és planetari, la influència des de Catalunya també em sembla ridícula si la comparem amb la merda que llancen a l'atmosfera països com Estats Units, Rússia, Xina, l'Índia, etcètera.

Aquests ecologistes de debò ens estant portant a una societat tutelada per la seva gran clarividència i ens han de conduir segons les seves veritats oficials. Si anem a la platja ens posen tota mena de banderes i d'advertiments sobre els perills que pot representar anar-hi; si anem a la muntanya hem de procurar levitar per no malmetre l'entorn que ens envolta no fos cas que els nostres néts trobin un bri d'herba aixafada pel nostre pas; si conduïm ens han de dir com hem de fer-ho perquè no en sabem prou, i hem de procurar pagar tota mena d'impostos i multes perquè puguin anar pensant per nosaltres, pobres desgraciats.