L'Estartit, país de rics

L'aprovació l'11 de juny passat per part del govern municipal de les contribucions especials, per la reurbanització dels carrers inclosos a les fases II i III, ens fa adonar que les quantitats que contemplen les esmentades contribucions amaguen les mancances d'un govern incapaç de trobar altres vies prioritàries de finançament diferents a les nostres butxaques.

Els 350.00 euros del PUOSC i els 134.232,10 euros que aporta l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, en un cost global de 1.692.330,11 euros, constitueix una mofa i un insult vers la ciutadania, tant si parlem de propietaris censats a l'Estartit como per als que hi gaudim a preu d'or d'una modesta segona residencia. No em tenim prou de suportar un IBI ben crescut i uns serveis municipals força millorables, que ara ens criminalitzen amb unes contribucions especials abusives i més en un context econòmic difícil per a tots. D'aquesta manera estan col·laborant a fer desaparèixer la gallina d'ous d'or que ha permès, en altres temps, mantenir un acceptable nivell d'activitat econòmica al poble.

Esperem que el bon seny torni i hi hagi una resposta conseqüent per part del govern municipal per reconsiderar l'oportunitat d'aturar aquest projecte, greument lesiu per les seves implicacions econòmiques als afectats. Tanmateix, hi ha un rebuig generalitzat que potser podria dur a una fractura veïnal i a demanar responsabilitats polítiques als que aquesta vegada no han defensat com cal els interessos dels ciutadans del seu territori.