Gossos abandonats

D'acord amb l'article publicat el dia 24 de juny en aquest diari, el Centre Comarcal d'Acollida d'Animals de Companyia del Barcelonès està al màxim de la seva capacitat i només faran recollides d'emergència quan els ajuntaments els avisin d'animals «perillosos», ferits o en situació de risc. I la resta d'animals abandonats, que en època estival són moltíssims, què han de fer? Malviure pel carrer fins morir atropellats, de gana o maltractats per persones insensibles i irresponsables com les que els han abandonat?

Des que va entrar en vigor la Llei de Protecció d'Animals, el 2003, que obligava els ajuntaments a fer-se càrrec dels animals abandonats, a tenir-los en instal·lacions adequades i no sacrificar-los, entre moltes altres coses, han passat sis anys i cada any hi ha milers d'abandonaments, els centres estan saturats, i l'administració no fa res per solucionar-ho i complir la llei. La llei també obliga a la identificació de l'animal per part del propietari, considera infracció greu l'abandonament i la venda i cria il·legal de cadells, i els ajuntaments i consells comarcals tenen el deure de controlar-ho.

Aquesta legislatura també s'havia de construir el nou centre d'acollida d'animals de Barcelona i tampoc no es farà després d'anys de promeses.

Si és cert, com deia Gandhi, que un país es pot jutjar per la manera com tracta els seus animals, nosaltres estaríem a la cua d'Europa.