Resposta al senyor Carles Font

En referència a l'escrit publicat pel senyor Carles Font, del Club Skaphos Palamós, respecte a la reserva marina de les illes Formigues, vull expressar la meva profunda indignació respecte a les seves paraules. Suposo que el senyor Font sap que una reserva marina es crea per protegir espècies marines i assegurar-ne el desenvolupament, i que en el cas de les illes Formigues es vol portar a terme per iniciativa de la Confraria de Pescadors de Palamós amb el gran suport de l'organització no governamental Greenpeace, de caràcter mundial.

Com a filla de pescador que sóc, em vaig sorprendre per les seves paraules, ja que el que vol aquesta reserva és assegurar el futur de la pesca, és a dir, el futur de les famílies de pescadors, i no pas evitar les activitats recreatives. Ara bé, el que sí que vol evitar són les activitats recreatives que no anomena el senyor Font en el seu escrit, com és la de la pesca furtiva amb fusell, i no pas fer immersions i realitzar fotografies.

Com a conseqüència de la recessió econòmica, moltes persones desocupades i interessades en el fons marí es dediquen a practicar la pesca il·legal amb fusell, i després, a vendre el peix. És per això que li demano, senyor Font, que deixi d'intoxicar la societat amb els seus escrits en aquest diari, i expliqui què és el que realment volen: potser perjudicar els treballs pesquers que realitzen legalment els pescadors de Palamós per tal de poder-se guanyar la vida?