Com podem perdonar tot el que ens fan?

No pots evitar sentiments d'odi, de ràbia, d'intolerància, d'impotència davant de persones que representen o estan darrere d'unes entitats que haurien de ser exemple a escala política, religiosa, social... Veus com subtilment o a la cara i sense escrúpols es carregen l'ecosistema. I l'economia i la tecnologia que haurien de servir per millorar-nos a tots nivells i sobretot com a persones, és per fer-nos dependents, aborregats, amb pors i per poder viure més però malalts.

Ens distreuen o castiguen, depenent del cas, perquè no fem pinya ni ens adonem que el planeta és de tots (el que es contamina, el que es perd, el que es crema, el que es consumeix, el que es llença...) Ens donen suport precisament perquè fem ús de tot i força, i després castiguen, i normalment butxaques buides. I ens donen protecció a canvi de llibertat.

Com podem perdonar tot el que fan? Fins que veiem que som nosaltres els qui han d'agafar el dret que ens toca, sent autocrítics, estant molt atents a tot el que se'ns presenta; nosaltres triem en cada moment, tots toquem botons, davant mitjans de comunicació, societat de consum... És saber a cada moment on entro o surto... I el preu que en pagarem. Llavors podrem perdonar o perdonar-nos?