On són els nostres cormorans?

Vaig veure a TV3 un comentari sobre els preciosos «cormorans de ploma llarga», que se senten molt a gust a les Illes Medes (és clar, allí hi ha turistes i no s'hi permet la pesca. Tot roda al voltant del parc d'atraccions subaquàtic que han muntat, el conec bé perquè jo també he portat bussejadors allà).

He observat aquests magnífics pescadors amb plomes sota l'aigua caçant, a sobre l'aigua submergint-se i apareixent amb una presa al cap d'una bona estona, i a les roques on descansen.

Un s'hi pot acostar fins a uns 5 metres abans que se sentin molestats. És un espectacle preciós i enriquidor. I no és un documental a la televisió. Eren aquí! Per què dic «eren»?

Doncs perquè els he estat observant des del 2001 fins l'any passat, el 2008. Entre Canet i Sant Pol hi havia diversos llocs rocallosos, on se'n podien comptar fins a una cinquantena, de cormorans. Al port d'Arenys en venien uns quants a pescar regularment. I al port de Balís (Llavaneres), el mateix. Des de principi d'any no n'he vist cap. Bé, fa pocs dies en vaig veure un vol.

Algú pot dir-me per què ja no hi són? Medi Ambient, Greenpeace, pescadors, estiuejants, ajuntaments... Algú en sap alguna cosa? Si us plau, escriviu al respecte, si podeu. Gràcies.