Canyamars

Fa més de setanta anys vaig néixer a la comarca del Maresme, concretament a Canyamars; per tant, que jo recordi sempre hem format part del municipi de Dosrius, però no amb una identitat de veïnat, sinó de poble. Ens trobem a 5 quilòmetres de l'ajuntament, però Canyamars és un nucli de població prou gran, amb parròquia i una història suficients com a poble, dintre del municipi de Dosrius.

Espero que no s'interpreti malament aquest escrit. Repeteixo que fa molts anys que vaig néixer, aquí tinc les meves arrels, estimo aquestes valls, com també tot el municipi i especialment la seva gent. El que no comparteixo, és el centralisme de l'Ajuntament de Dosrius.

Quan es fa una festa, el pou del glaç, es fa a Dosrius; es perd una persona buscant bolets aquí?, doncs no, es perd allà; plou 50 litres aquí?, doncs no, cauen allà; i aquest any, el programa de festa major ha sortit en els mitjans de comunicació com a festa major a Dosrius, veïnat de Canyamars. És la primera vegada que llegeixo una cosa semblant. Crec que el correcte seria que tot el que es viu i passa aquí es posés que passa a Canyamars, municipi de Dosrius.

Sé que interpreto els desitjos de molts dels que vivim a Canyamars; espero tenir el suport de tothom, veïns i veïnes, comerços, entitats, partits polítics, etcètera, per frenar aquest centralisme que ens perjudica a tots i ens fa perdre la nostra identitat.

Des d'aquest escrit demano el millor per a Alfar (Can Massuet), Canyamars i Dosrius.