La guàrdia urbana i els caps de setmana

El cap de setmana passat es va tornar a repetir a Badalona la història: tot i que no s'ha indisposat cap agent, el servei ordinari estava dotat d'una sola patrulla. El servei ha hagut de reforçar-se extraordinàriament amb dos agents i muntar un altre vehicle policial. De fet, i encara que els últims temps ha baixat el percentatge d'indisposicions a la Guàrdia Urbana de Badalona, els números no surten.

Tot i agrair la Contra del senyor Mas a El Punt del passat dia 17, el nostre sindicat no pot admetre que es digui que callem la situació històrica d'absentisme a la Guàrdia Urbana; i ens sembla lleugera i de poca profunditat l'anàlisi que es fa d'un autèntic problema com és la falta de patrulles els caps de setmana.

Nosaltres, lluny de callar, hem denunciat reiteradament aquesta situació a les reunions presidides pel regidor responsable de la Guàrdia Urbana; reunions en les quals també hi estava present la resta de representació sindical i altres directius de l'Ajuntament relacionats amb aquest departament. I hem aportat alternatives per millorar la manca de patrullers els caps de setmana.

En aquestes reunions, tota la representació sindical ha demanat la relació dels serveis extraordinaris efectuats a la Guàrdia Urbana i encara no se'ls ha donat. Es diria que això és amagar o callar dades?

Avui, amb el mateix nombre aproximat d'agents i amb menys indisposicions que abans, és habitual trobar-se dues i fins una patrulla els caps de setmana, quan era un fet puntual als serveis de l'estiu en la Guàrdia Urbana del segle passat. La realitat passa, entre altres qüestions, pel desinterès en algunes seccions de la Policia Local. I és que, segons paraules pronunciades pels màxims responsables, «el servei ordinari no dóna valor afegit».