On són els bous?

Abans que el peatge ens podem qüestionar alguna altra cosa?

Disposem d'una veritable diagnosi sobre la mobilitat entre el Vallès i el Maresme i el Barcelonès? Si tinguéssim diagnosi, podríem deduir-ne quines actuacions són necessàries, en quin ordre i amb quins objectius de repartiment modal?

Però més enllà d'aquestes qüestions, l'article no constata que l'especialització en els usos del territori incentiva l'increment de la mobilitat? I no dèiem que havíem de tendir a la complexitat d'usos i a incrementar l'autocontenció?

El debat pertinent és peatge sí o peatge no? Aquest debat només és interessant si hem superat altres estadis... I jo diria que encara som a les beceroles.

El país el construïm tots junts: detractors i defensors de certes infraestructures. Però aquells qui veritablement posen rodes al progrés són els qui tenint responsabilitats (ara, abans i en el futur) confonen presses amb apostes estratègiques, i confonen rendibilitats electorals amb una correcta programació i orientació de les inversions públiques. En aquestes decisions és on es configura el país de futur.

Si ens entretenim a discutir si peatge sí o no només estem reproduint tics passats que ja sabem que no ens porten gaire enlloc. I mentrestant, massa roba, poc sabó, i tan neta que la volem...