El gos (lleó) abatut

Una vegada més ens troben davant de la violació dels drets del animals. Faig referència al gos que els agents rurals varen executar, una vegada se'ls va acabar l'únic recurs que varen posar a disposició de l'animal, que era la gàbia trampa.

Si no ho tinc mal entès, a aquests agents els quedaven més recursos, com per exemple disparar el dard anestèsic i, una vegada adormit, portar-lo a un lloc d'acolliment d'animals. Però no, el millor varen ser uns quants trets i abatre'l, i això no és just.

Aquest animal ja va ser víctima de la indecència humana quan algú sense cervell el va abandonar, després d'haver-li ensenyat unes males arts de les quals l'animal no n'era conscient, si bé no crec que hagi fet mal a ningú. Ara, i una vegada més, l'home exerceix la seva superioritat d'una manera injusta i dramàtica

Quan, aquest país, es mentalitzarà que els animals tenen uns drets? Quant de temps ha de passar perquè fem les coses d'una manera correcta? Quan l'administració començarà a fer quelcom positiu perquè aquests fets no es produeixin?

Ja en veiem prou d'animals, bàsicament gossos i gats, abandonats per gent que els tracta com si es tractés d'un objecte de ferro o de fusta, sense comptar que són els millors amics de l'espècie humana i que tenen els seus sentiments.

No volem llegir notícies d'aquesta mena i volem que els responsables, almenys, expliquin els motius pels quals tan fàcilment agafen les armes de foc davant d'un animal innocent i inofensiu.

Respectar l'entorn i els animals, en general, és respectar-se un mateix i demostrar que tenim la cultura sobre aquests sers a un nivell europeu.