Miserables

Miserable és aquell que, dels diners de tothom, en fa un ús partidista en lloc de repartir-los amb seny i procurant fer-ne un bon ús pel bé de la comunitat. També podem aplicar l'adjectiu de miserable als qui prometen dur a terme una sèrie de projectes vitals per al bon desenvolupament de la nostra societat i que un cop manen al poder perden la memòria i no compleixen res del que varen dir.

Miserable és la situació que patim els conductors que passem cada dia per una carretera Nacional que tot i que no fa dos anys que està mig enllestida sembla que en tingui vint, amb bonys al ferm, enllumenat inexistent, brutícia als laterals i dos formidables colls d'ampolla (l'un a Fornells i l'altre a Caldes) que hi dificulten la circulació. Més miserable és el tram que va des de Caldes a Sils, perquè les obres estan aturades, amb una carretera desdoblada plena de revolts, sense senyalitzacions ni llum nocturna que adverteixi de la precarietat de l'obra, amb milers de ferros torts que estan clavats a banda i banda de la carretera i que suposen un greu perill per als ciclistes i motoristes... Miserable, molt miserable és l'adjectiu que se m'acut.

Ara diuen que no hi ha calés... i que l'obra es retardarà més encara... i els ciutadans ens hem d'empassar la bilis i anyocar el cap. Quants anys més haurem de patir aquest greuge?

Digueu-me quant temps tardaria qualsevol país civilitzat a construir 40 km escassos de carretera... De moment, nosaltres en portem un munt... i sembla que ningú no hi faci res per arreglar-ho. D'això se'n diu misèria.