L'UNED i les classes de Turisme de la UDG

Voldria fer un aclariment en relació a la informació publicada a El Punt del dimecres 14 d'octubre (Turisme ha de fer les classes a la UNED). Segons els alumnes de la UdG, les instal·lacions de la UNED «no estan preparades per a la quantitat d'alumnes que són». Hi estic totalment d'acord. La UNED és una universitat a distància i els alumnes no estan obligats a assistir a les tutories; per tant, el volum d'alumnes que hi assisteixen és molt menor que a la universitat presencial. També diuen que el centre no està ben equipat: «No tenim aula d'estudi, ni biblioteca..., tampoc no hi ha aula d'informàtica ni, per descomptat, projector o algun tipus de sistema informàtic.» Crec que aquests alumnes, abans de dir això i qualificar el centre de la UNED de Girona com a un centre tercermundista, s'haurien d'informar. El centre disposa d'una sala d'estudi, aula d'informàtica, dues aules AVIP amb pissarra digital i sistema de gravació de tutories i conferències on line, sala d'actes amb sistema d'àudio i videoconferència, dues aules amb vídeo i Wi-Fi en tot el recinte. Tot això, evidentment, adaptat a les necessitats del centre, al nombre d'alumnes que assisteixen i de les tutories que s'hi fan.

Comprenc que a aquests alumnes joves, acostumats a l'ambient de la UdG i als serveis d'una universitat presencial amb molts recursos, no els agradi que els hagin enviat a la UNED, però això no justifica que facin aquesta crítica pública sense cap fonament.

El centre de la UNED a Girona disposa de pocs mitjans econòmics que es compensen amb el treball, voluntat i esforç de la gent que hi treballem, i som molts els que ens hem sentit menystinguts per aquestes declaracions.