El Conca i la llei del cinema

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca) ha difós el seu informe sobre l'avantprojecte de llei del cinema català. L'anàlisi que ha fet el Conca de l'avantprojecte capgira l'esperit del text que bàsicament tracta de crear un marc de normalitat del català en el cinema. Des del Conca no veuen de bon ull que un dels criteris bàsics per establir unes prioritats pel que fa a les subvencions sigui el català. El Conca critica que «predominen els aspectes sociolingüístics d'una manera desproporcionada sobre els industrials i els artístics». Aquesta reflexió és una mica exagerada, ja que el projecte també inclou altres aspectes de valoració que no són únicament la llengua.

A Catalunya mai hi ha hagut una oferta generalitzada de cinema en català per deduir que en el cas que es normalitzés a les sales de projecció la presència de pel·lícules doblades, subtitulades o en versió original en català, això fos un mal negoci per als distribuïdors i exhibidors. Amb la posada en marxa de TV3 es va normalitzar el consum massiu de televisió en català perquè l'oferta va crear un públic.

Així ha de ser també en el cas dels cinemes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.