Els dies passats reclamen que mirem al futur

És indubtable que ara la prioritat és que es restableixi el subministrament de corrent elèctric a tothom. I encara que aquesta tasca no és directament governamental, vetllar perquè es faci sí que ho és. Com també ho és planificar i organitzar totes aquelles accions encaminades a fer tornar la normalitat al país i a rescabalar-lo dels danys soferts, el principal dels quals són les pèrdues econòmiques derivades de les hores de treball perdudes i dels productes fungibles malmesos, especialment en el sector de l'hostaleria, que a les comarques gironines és un dels principals, i també a les llars particulars, algunes de les quals encara no disposen de corrent. Amb indemnitzacions, amb ajuts o com sigui, però ajustades a les responsabilitats objectives de les companyies elèctriques i a la responsabilitat política i social del govern, que ha de vetllar i socórrer tots els seus ciutadans. I tot això, tan lluny com sigui possible de la lenta via judicial, si no es vol afegir més expedients sense resoldre al damunt dels que ja es van obrir a causa de les darreres interrupcions elèctriques.

Un altre deure per als mesos que vénen és la reforma de la normativa de construcció i manteniment de la xarxa elèctrica, perquè s'ha demostrat que l'actual és insuficient, com insuficients són la interpretació que en fan les companyies titulars i el manteniment que hi dispensen.

No s'ha d'oblidar tampoc la massa forestal en el pla d'actuació a curt termini. Com ja va passar en el cas de les ventades, els nostres boscos són plens d'arbres partits i escorxats pels efectes de la neu, i oblidar-se'n ara podria significar haver-se'n de recordar per força quan la calor posi tota aquesta llenya seca a punt de combustió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.