Mentrestant, refiar-se del sol i platja

L'activitat turística de Setmana Santa ha estat insuficient per capgirar –a excepció de la demarcació de Girona– la tendència de l'atur, que al març va continuar pujant i ja supera les 600.000 persones. Sense amagar que la dada és dolenta, des del govern català s'ofereix la cara menys pessimista de la situació, confiant que l'ampolla buida es començarà a omplir aviat, perquè fa sis mesos que l'increment de l'atur és inferior al d'un any abans i que el mes passat es van firmar un 17% més de contractes (malgrat això, l'afiliació de catalans a la Seguretat Social va continuar baixant, mentre que en el conjunt de l'Estat va créixer).

Molts dels llocs de treball que s'han destruït amb aquesta crisi –en la construcció i els serveis relacionats, en la indústria que competia per preus baixos– no es recuperaran mai, i hauran de ser substituïts pels de més qualitat que busca el pla d'investigació i recerca que ahir va aprovar el consell executiu. Però aquest canvi de model és a la llarga, i mentrestant, com va dir ahir el conseller Huguet, cal confiar que l'inici de la recuperació arribi amb la temporada alta del turisme, amb la clientela de sol i platja que tant molesta a alguns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.