La pluja deixa en evidència una xarxa massa precària

El primer temporal important de pluja i vent després de la gran nevada del 8 de març passat va tornar a deixar ahir en evidència la fragilitat de les xarxes de subministrament elèctric en diferents zones de les comarques gironines.

Cert que part de les línies afectades ahir eren algunes de les que havien quedat més malmeses ara fa dos mesos i que funcionaven amb instal·lacions provisionals, però la sensació d'impotència i de desemparament que es va viure ahir en moltes poblacions, en alguns casos durant hores, és una situació que no s'hauria d'haver produït.

Més quan, en aquesta ocasió, la força del temporal tampoc va ser res d'extraordinari en una zona habituada al vent i també perquè ningú s'esperava que, a la primera pertorbació atmosfèrica, es repetís una situació de manca de subministrament elèctric com la que, a primers de març, va provocar importants pèrdues i va trasbalsar la vida i la feina de moltes famílies i empreses.

Una societat que té una gran dependència de l'energia elèctrica per poder desenvolupar la majoria d'activitats no es pot permetre estar sense electricitat gairebé ni un minut i cal, en aquest sentit, que les companyies subministradores, amb la corresponent supervisió del govern, adoptin les mesures que calguin per garantir el servei sense incidències. En aquest sentit, un primer pas serà la restauració de tota la xarxa afectada per la nevada, una feina que Endesa ha assegurat que tindrà enllestida a finals del mes de juny just quan, amb l'arribada de l'estiu, creixerà la demanda d'electricitat. Un compromís que la companyia no pot defugir, entre d'altres coses, perquè hi ha en joc l'economia del país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.