Editorial

L'interès de Ryanair, i el del país

La decisió de Ryanair de reduir la seva activitat a l'aeroport de Girona és cada cop més evident que va ser un gest de força per obligar el govern a fer marxa enrere i complir el compromís adquirit pel tripartit d'aportar 11,5 milions d'euros a la companyia. L'estratègia unilateral de la companyia aèria irlandesa va fer perillar la seva continuïtat a l'aeroport gironí, però, com en tots aquests processos, el temps i la discreció en la negociació acaben posant les coses al seu lloc. Si fa quatre dies semblava tot perdut, avui sembla que Ryanair i la Generalitat han trobat una via per reconduir la situació. Un interès prioritari per a la companyia però també per al país. La presència de Ryanair a Catalunya no només ha servit per democratitzar el transport aeri posant-lo a l'abast de tothom, sinó que ha tingut una incidència directa en la reactivació del sector turístic, sobretot el de la Costa Brava. De la mateixa manera, l'aposta de Ryanair per Catalunya no és fruit de la casualitat, sinó del potencial que representa el nostre país i la seva situació estratègica per a una companyia de baix cost que es vol obrir mercat i que ha trobat a casa nostra una oportunitat de negoci indiscutible.

És en aquest context d'interessos mutus que cal avançar en un acord òptim que serveixi per salvar la situació sense que el govern hagi d'estirar més el braç que la màniga. La solució passa forçosament per una aportació pública que, encara que no arribi a les xifres compromeses, condicioni Ryanair a mantenir el seu compromís i el seu negoci a Catalunya. L'aeroport de Girona s'ha convertit amb Ryanair en un aeroport de referència del baix cost al sud d'Europa, i aquest és un valor a conservar perquè ens proporciona oportunitats econòmiques i potencial geopolític. El govern, doncs, no té a les seves mans salvar una companyia, que ja té el seu propi volum de negoci, sinó salvar un servei de transport aeri que connecta Catalunya amb Europa i Europa amb Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a