Editorial

El triangle equilàter de Boi Ruiz

El conseller de Sanitat, Boi Ruiz, es va veure obligat ahir a comparèixer públicament per posar fre a l'allau de crítiques per la tisorada de salut. El conseller s'ha posat el sector en contra perquè la política del seu departament no ha fet més que generar confusió i inseguretat entre el col·lectiu de professionals de la sanitat i els usuaris. Fa la impressió que el departament de Ruiz ha utilitzat fins avui l'estratègia del globus sonda per conduir el debat de la retallada fins a un extrem innecessari. D'aquí prové l'alarmisme generalitzat que ahir, paradoxalment, va obligar el conseller a sortir per intentar tranquil·litzar els ànims. Un alarmisme que fins i tot comparteix el president del consell assessor del govern en matèria de salut, el doctor Miquel Vilardell, que dilluns va trencar el seu silenci i va deixar el conseller amb poca més capacitat de maniobra que la d'haver de donar explicacions. La retallada en l'àmbit de la salut no és comparable a la d'altres sectors públics, en tant que el nostre sistema sanitari és extremadament complex perquè es basa en un model de concert públic i privat que, d'altra banda, fins avui ha permès garantir els principis de gratuïtat, universalitat i equitat.

La revolta del sector sanitari contra la tisorada és evident que ha debilitat un conseller que ahir va haver de sortir en públic avalat per un pla del govern que es compromet a garantir la qualitat del servei de la sanitat pública. Un contracte de mínims amb els ciutadans que el conseller Boi Ruiz va qualificar de triangle equilàter perquè ha de garantir en igualtat de condicions l'atenció primària, el servei d'urgències i l'atenció de les patologies greus. És inevitable que la retallada afecti l'àmbit de la salut, però en cap cas en pot perjudicar la qualitat del servei. Boi Ruiz ahir va rectificar i ara té una segona oportunitat per demostrar la viabilitat del seu triangle equilàter i reconciliar-se amb el sector, sense haver de renunciar als ajustos necessaris que requereix el sector per reduir la despesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.