La crisi s'ha fet sentir a la temporada turística

El 68 per cent d'ocupació turística el juliol era per tremolar i el 78 per cent de l'agost no és pas per tirar coets. Malgrat aquestes xifres tan allunyades de les temporades de vaques grasses, el sector turístic de les comarques gironines ha tancat la temporada d'estiu amb la sensació que hauria pogut ser pitjor i que es poden donar per satisfets.

El president de la Federació d'Hostaleria de Girona, Antoni Escudero, alerta que encara no es pot dir que la temporada s'hagi salvat i fa notar que l'actual conjuntura econòmica s'ha de passar com es pugui.

Té raó quan diu que ningú no preveia l'actual situació, però això posa de manifest que la majoria no han fet els deures. I s'equivoca quan diu que més endavant es poden replantejar coses i que l'actual situació econòmica impedeix prendre decisions sobre si cal introduir canvis en el sector.

Més que mai i d'una vegada per totes cal mentalitzar-se en la desestacionalització del sector turístic, en la diversificació de l'oferta, en l'oferta turística de qualitat i en la promoció a mercats importants. L'estiu s'ha salvat gràcies als turistes catalans, als espanyols i als francesos. Destaca la deserció dels anglesos, els holandesos i els alemanys. El canvi de la lliura respecte de l'euro serveix d'excusa per la davallada del turisme britànic, que ja tenia fama de fer estades a preus rebentats. Aleshores, per què ha fallat el turisme de Bèlgica, d'Holanda i d'Alemanya? S'ha d'estudiar de seguida i abans que acabi la crisi. Cal pensar que, després de la crisi econòmica mundial, es poden haver consolidat noves destinacions més atractives per als ciutadans centreeuropeus. Cal actuar de seguida i no refiar-se de l'atzar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.