El carnet per punts pesquer

Els ministres de Pesca de la Unió Europea van acceptar ahir la proposta de crear un sistema de carnet de punts per als vaixells pesquers que fixa retirades de llicències que podrien arribar a ser definitives en cas d'incompliment de les normes, ja que el sistema vigent no dissuadeix d'agafar massa peix, peix massa petit o peix que no es pot pescar.

El reglament consensuat pels governs és menys estricte del que proposava la Comissió Europea, però és un pas endavant en el control de la sobreexplotació dels recursos marins, tal com reconeixen les organitzacions ecologistes. Tant o més important que la instauració del carnet per punts pesquer és l'acord que faculta l'executiu comunitari a retirar els fons europeus als estats que continuïn fent els ulls grossos amb les irregularitats de les seves flotes. Els controls pesquers s'assemblaran més als del sector agrari, en el qual els governs s'han d'espavilar a detectar infraccions perquè si no han de tornar diners al pressupost comunitari. Sense la implicació dels governs estatals, els encarregats de fer complir la legislació comunitària, el carnet per punts podria acabar sent tan inoperatiu com la reglamentació actual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.