Més recursos per a la llei d'urbanitzacions

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) va fer públic divendres que fins a 128 municipis catalans han demanat ajuts per poder finançar millores en 213 urbanitzacions catalanes. Aquests municipis han sol·licitat acollir-se a la primera convocatòria d'ajuts de la nova llei d'urbanitzacions, una espècie de llei de barris que preveu sufragar part de les millores en urbanitzacions construïdes entre els anys 1956 i 1981 que encara no disposen de serveis bàsics com l'aigua, llum i clavegueram, i que estan fora d'ordenació ja que, fins i tot, algunes d'aquestes es van construir en sòl no urbanitzable. El govern català va aprovar la llei al juny de l'any 2008 i el Parlament la va ratificar al març de l'any passat. Aquesta llei nova és un pas endavant fonamental en un país on es calcula que hi ha cap a 2.300 urbanitzacions amb greus dèficits infraestructurals bàsics. I és un pas fonamental perquè obre una línia de crèdit per a uns espais que, en la majoria dels casos, són els grans oblidats d'uns ajuntaments que amb prou feines garanteixen els serveis bàsics en el nucli urbà. Una situació, a més, que en aquest període de crisi encara s'hauria accentuat més. I també ho és perquè la llei va assolir un consens polític ampli però també social, amb la intervenció dels mateixos parcel·listes i de les entitats municipalistes.

L'èxit de la convocatòria fa pensar, d'entrada, que l'any vinent s'hauria de fer un altre esforç. Abans d'acabar l'any, la Generalitat farà públic quines 30 urbanitzacions es repartiran l'ajut de 10 milions d'euros. És a dir, que fins a 183 urbanitzacions que ho han reclamat es quedaran fora de l'ajut d'aquest any. I més de 2.000 més, ni s'ho han plantejat...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.