El repte de futur de la Filmoteca de Catalunya

L'avantprojecte de la llei de cinema de Catalunya ha creat alarma entre els treballadors de la Filmoteca de Catalunya, que veuen en la intenció de convertir aquest ens en una societat mercantil la possibilitat que els seus llocs de treball perillin per la privatització. Els sindicats s'han inquietat. D'altra banda, l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), del qual depèn aquesta infraestructura de promoció de la cultura cinematogràfica, reflexiona que la conversió en societat mercantil permetrà dotar la Filmoteca d'una flexibilitat de funcionament que ara no té. El nou director, que sortirà del concurs que acaba de fer-se públic, podrà tenir, segons l'ICIC, més capacitat de maniobra per gestionar l'ens amb eficàcia, a més de fer la programació.

Totes dues posicions són compatibles. Si la privatització de la Filmoteca permet un funcionament més agil, benvinguda sigui, això sí, respectant el lloc de treball dels qui l'han conduït fins en aquesta nova etapa.

Cal que el procés de modernització sigui compatible amb la continuïtat laboral dels treballadors i amb la funció bàsica que té la Filmoteca: difondre i preservar el patrimoni cinematogràfic universal, amb especial cura del llegat fílmic català.

Si aquesta premissa s'assoleix, i a més els treballadors no solament continuen al seu lloc sinó que poden trobar a la nova seu un espai on desenvolupar millor les seves tasques, no cal témer la privatització. A més, pels barcelonins, la nova ubicació de la Filmoteca al barri del Raval, en un dels punts més calents de la ciutat, pot oxigenar més una zona que lluita contra l'atapeïment marginal per esdevenir una zona de riquesa cultural plural, com també ha de ser-ho la Filmoteca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.