la columna

Rodalia

Si no ens han traspassat ni les vies ni els trens ni les estacions ni la catenària, la famosa catenària que era i és causa de totes les avaries ferroviàries, quina cosa ens ha doncs traspassat el govern de Madrid i per què està tan content el govern català? El meu amic Xavier Roig ho té clar: ens han traspassat els viatgers. Jo, que no sóc tan graciós, hi afegeixo que ens han traspassat també l'aire que els trens desplacen i que els passatgers respiren. Abans ens traspassaven fum, ara aire. Sempre és més net i deu ser per això que al conseller Saura d'ICV se'l veu tan satisfet. Quan era petit ho trobava estrany: com és que si faig un salt dins un vagó en marxa torno a caure en el mateix punt i no uns metres més enllà? Perquè l'aire també viatja amb nosaltres, em van explicar a escola. Nosaltres i l'aire: aquest és el traspàs que el govern qualifica d'històric.

Diu el govern que ara la informació serà en català i castellà. No viatgen amb tren: si ho fessin sabrien que des de l'època de la Mercè Sala la Renfe ho avisa tot sistemàticament en català i castellà. Tan sistemàticament, que fa riure: «Via dos, l'Hospitalet de Llobregat», «Vía dos, l'Hospitalet de Llobregat.» La diferència rau en l'accent o no de via. Diu el govern que les reclamacions dels usuaris s'atendran per telèfon des de Catalunya, i no des d'Andalusia com fins ara. Com que no ens han traspassat res, atendrem reclamacions de les quals no podem tenir ni la culpa ni la solució. Diu el conseller Joaquim Nadal que ell personalment anirà a comprovar si els vàters dels vagons són néts. Entesos; ens han traspassat els vàters. De totes maneres, vigili a no fer expedicions sanitàries en va, conseller, perquè hi ha trens que ni en tenen,

Després d'aquesta gran conquesta que deixa el peix al cove com si fos l'obtenció de la independència, es veu que reclamarem el traspàs dels trens regionals. Com ha de respectar el Tribunal Constitucional l'Estatut si ens conformem amb els vàters i considerem que els trens que van de Portbou a Barcelona circulen per una regió?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.