plaça major

«Que se los queden»

Ho va dir una dona de Burgos fent referència als cooperants segrestats

A diferència dels altres nacionalismes existents a les nacions d'Espanya, l'espanyol és intolerant, totalitari i agressiu. No accepta ni respecta els idiomes que es parlen a les diferents autonomies i encara molt pitjor el cas de la región valenciana –els del PP no poden suportar la realitat històrica dels Països Catalans–, on el català és censurat i perseguit. El tancament dels repetidors que transmeten TV3 al País Valencià, és acte propi d'una dictadura. Encara recordem astorats els tancs de Milans del Bosch pels carrers de València. Déu meu quina paciència, la de tants i tants valencians! És la llengua materna del poble valencià; de Catalunya i de ses Illes; la de la nació d'Andorra i part d'Aragó; la de la Catalunya Nord. Més de 10 milions de persones. No podem oblidar els nostres germans valencians!

La intolerància del nacionalisme espanyol ho és amb tot el que fa referència a les diferents nacionalitats i, de manera malaltissa, contra el poble català. Nombrosos compatriotes nostres que surten –cada vegada menys– a visitar terres espanyoles confirmen el fet que se senten menyspreats i observats de mala manera quan entre ells parlen la llengua materna. Això és intolerància, menyspreu i mala educació. A Catalunya sempre hi ha hagut gran respecte pel castellà, i qui digui el contrari no diu veritat. Si hi afegim la permanent campanya del PP contra Catalunya –ens varen llançar al TC la primera llei de Catalunya–; la interpretació maliciosa i negativa per part de diaris espanyols sobre la realitat catalana; l'espoli descarat dels diners que paga el poble català –18 mil milions d'euros sobre els 8 que paguen els bascos–... Catalunya ha de contribuir amb el que desesperadament necessita i Euskadi amb el que li sobra, i encara els espanyols creuen que Catalunya és insolidària. No podem continuar d'aquesta manera. Si no, tot l'esforç de la nació catalana anirà cap a la independència.

El dia de la Immaculada, a Protagonistas de Punto Radio, una dona de Burgos va carregar amb supèrbia extrema contra els catalans: «A estos catalanes hay que venerarles», i fent referència als cooperants segrestats va etzibar: «¡Que se los queden!» Gent d'aquesta mena, insolidaris totals, no saben el que representa tenir un fill a mans d'Al-Qaida. El rei també va rebre: «Antes los reyes marchaban al frente de sus ejércitos.» Deu trobar a faltar una altra guerra incivil i salvatge com la causada pel colpista i dictador Franco. Vaig trobar intolerable el silenci del presentador davant aquest ¡que se los queden! És clar, són catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.