la columna

Laporta i Carretero

Diu Joan Laporta que com que ha presidit el Barça se sent capacitat per presidir la Generalitat i portar el país a la independència. La relació causa-efecte no s'acaba de veure perquè el president d'un club futbolístic no juga a futbol i en conseqüència ni marca gols ni li'n marquen ni en marca en pròpia porteria, que és el que acostuma a passar en política, però anem per ordre. Abans de presidir la Generalitat, Laporta ha de passar per una campanya electoral on, per definició, els atacs dels uns contra els altres tenen molta temperatura. Coneixent Laporta, no hi ha dubte que atacarà de valent perquè té un geni que fa mitja por. Una altra cosa és que sàpiga encaixar les crítiques dels altres, que em sembla molt que no. Laporta està fet perquè el mimin i aviciïn. Tampoc no resistiria una presidència de la Generalitat de quatre anys. Accedir a la presidència del Barça també exigeix passar per una campanya, i tot i que també mou interessos i ambicions i cancanetes, res comparable amb la política. Equiparar el Barça amb la Generalitat només pot ser idea de Joan Carretero.

Carretero festeja Laporta i Laporta es deixa festejar. Semblaria que la gent s'uneix per afinitats ideològiques, i no: ho fa per afinitats caracterològiques. Carretero, amb aquell posat d'inofensiu pare de la núvia que fa, té uns cops que esberlen governs de Maragall, partits de Carod i Reagrupaments d'ell mateix. Quan era conseller mastegava xiclet mentre el president Maragall parlava a la tribuna.

Sí, sí, tot això és cert però també ho és que personatges així són els que han fet que la paraula independència i el que significa sigui avui d'ús comú i sigui pronunciada amb tota naturalitat fins i tot pels que en són contraris i hagi estat interioritzada per partits que fa uns anys no ho hauries dit. Les idees agosarades les posen en circulació els excèntrics, els que masteguen xiclet i de vegades fan enfadar. Totes les revolucions han tingut la seva força de xoc, els seus descamisats. Després ja vénen els que se n'aprofiten a posar ordre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.