Opinió

la galeria

Un institut

Per si no ho sabien, un institut és un centre on persones generalment joves acudeixen a estudiar. A l'institut hi ha aules, menjador, laboratoris, biblioteca, instal·lacions esportives, a més d'altres zones de caràcter funcional. Tenir un institut a la vora de casa significa, per a molts pares, no haver de patir per transports, ni perills de trànsit, ni allargaments d'horaris. A més a més, la proximitat permet, si es dóna la possibilitat, d'anar a dinar a casa, i el pare o la mare no cal que es desplacin quan han d'anar a reunions. Sóc pare d'un alumne de secundària i sé que això que plantejo és compartit per la majoria de persones que es troben en la meva situació. Si a més l'institut és nou, amb un equip nou i motivat, i d'unes dimensions no gaire grans, cosa que hi permet una relació més personalitzada entre professors i alumnes i dels alumnes entre ells, els avantatges resulten aclaparadors.

Faig tot aquest recordatori, que resulta evident, perquè es veu que a la ciutat de Tarragona hi ha uns veïns que s'oposen a la instal·lació d'un institut al seu carrer. Diuen que un institut portarà problemes de trànsit i drogues, entre altres perjudicis. Intento imaginar-me per quines complicades cavil·lacions han arribat a aquests extrems. Per lògica, dedueixo que si aquests veïns no volen institut al costat de casa és perquè prefereixen portar els fills a un altre lloc. Llavors ells causaran problemes de trànsit en un altre lloc, que no causarien si anessin a l'institut del costat de casa. El mateix passa amb el tema de les drogues, però aquí la qüestió està plantejada amb més dolenteria. Sembla que les drogues les portin els instituts, quan el que ocorre és que alguns instituts mantenen bons programes educatius en la matèria. Els misteris de l'ànima humana realment resulten difícils d'entendre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.