Opinió

plaça major

Doble vara de mesurar

La comunitat internacional ha estat ajudant el terror amb la venda d'armes, d'amagat

Els estats tenen una vara que serveix per mesurar de manera diferent els conflictes que s'esdevenen en funció de si són dins o fora dels seus territoris. Ara mateix, amb els tres cooperants catalans segrestats per terroristes d'Al-Qaida al Magrib, el govern espanyol hauria passat a ser col·laborador d'organització terrorista pagant-ne el rescat, si es confirma el que han publicat alguns mitjans. Deu ser difícil, per a un govern espanyol que no sap negociar, trobar una solució per a aquesta gent solidària entestada a portar el bé a la gent desafavorida malgrat els perills de la zona, sense pagar ni un cèntim. S'ha vist com una feblesa la decisió del PSOE, però dubto que el PP ho hagués fet millor. Van preferir la mort d'un dels seus abans d'acceptar la via més fàcil: la d'un acostament humanitari de presos bascos.

Espanya ha col·laborat amb el terrorisme. Ells que sempre s'esforcen a criminalitzar, a través dels jutges de l'Audiència Nacional, quan els familiars dels segrestats d'ETA paguen el seu alliberament o l'impost revolucionari, ara han caigut al mateix parany. Però no oblidem una cosa: Al-Qaida no són terroristes que hagin d'alliberar cap nació subjugada d'Espanya. Els seus arguments, si és que en tenen, ens donen l'excusa propagandística de ser antiimperialistes, i això per a molta gent li és d'un gran interès. Els assassins de l'11-M tampoc ho eren; hi ha la distinció entre víctimes d'ETA –terroristes– i Al-Qaida –milicians–. Que bonic! Com els milicians que van defensar la República, em sona, i, suposo que per a molta gent, dels antics combatents, els deu sonar així. Més aviat diria que tot aquest tipus de gent em recorda més les grans concentracions nazis, amb la mà alçada fent coreografies davant d'una multitud fanàtica. Hamas es vesteix amb indumentària feixistoide; fan desfilades exhibint les armes davant dels seus ciutadans que criden enfollits. Alguns encara diuen que és un conflicte psicològic. No ho són pas els morts que han deixat pel camí, rebentats als centres comercials, als autobusos, als restaurants... La comunitat internacional només seguia els protocols diplomàtics davant dels fets, però, en realitat, ha estat ajudant el terror amb la venda d'armes, d'amagat. Ara ha posat el crit al cel per la mort d'un líder terrorista de Hamas. Se n'haurien d'alegrar! I si és contra el terror, tot s'hi val, diuen! Com la il·legalització de Batasuna al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg. Europa també té aquesta doble vara de mesurar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.