opinió

Les infraestructures són necessàries

Volem que una part del Pla d'Infraestructures de l'Estat s'executi a l'N-II i l'N-260. Ho necessitem tant per millorar la competitivitat de les nostres empreses com també per apaivagar la greu crisi de la construcció

M'agradaria que la societat gironina i les nostres administracions locals ens fessin costat. No volem pals a les rodes. Si aconseguim inversions per a les nostres comarques, no es poden posar tantes dificultats que les acabin fent inviables

Pocs dies després de Setmana Santa, vaig tenir ocasió de circular per la C-31, en un tram de la nova carretera recentment inaugurada entre Vilamacolum i la Tallada.

No entenc algunes de les crítiques que aquesta infraestructura ha rebut en els darrers temps. Hi va haver una època que es reclamava la construcció d'una autovia de la Costa Brava i ara no acceptem la necessitat d'una via ràpida que substitueixi aquesta primera petició. El sistema que s'ha escollit és el mateix de la primera fase (Vilamalla-Vilamacolum): via ràpida 1+1 amb encreuaments a diferents nivells, tal com exigeixen les més elementals normes de seguretat en una via ràpida com la dissenyada. I doncs, què volem?

La setmana passada, acceptant una invitació del ministre de Foment, vaig assistir a la presentació a Madrid del nou Pla d'Infraestructures de l'Estat, acte presidit pel president Zapatero, on el ministre va exposar un pla a 3 anys amb una inversió de 17.000.000 euros. Una inversió a realitzar a través del finançament del BEI, l'ICO, la banca, les caixes i les empreses constructores. És un sistema públic-privat que possibilita avançar inversions (tal i com estàvem reclamant reiteradament les institucions gironines) i que si no es fes així, l'Estat no podria emprendre per manca de recursos.

En un moment de crisi com l'actual no es poden rebaixar les actuacions en les infraestructures. Les necessitem, tant per millorar la competitivitat de les nostres empreses com també per apaivagar la greu crisi de la construcció.

El 21 d'abril ens rebrà, després de la nostra insistència, la secretària general d'Infraestructures del Ministerio de Fomento. La nostra pretensió és reclamar-li que una part d'aquest pressupost s'inverteixi a les comarques de Girona, sobretot a l'N-II i l'N-260. Són unes actuacions indispensables i que han sofert uns retards intolerables.

Exigirem que tot es faci bé, que es compleixin totes les normes mediambientals, però per carregar-nos de raó, m'agradaria que la societat gironina i les nostres administracions locals ens fessin costat. No volem pals a les rodes. Si aconseguim inversions per a les nostres comarques, no es poden posar tantes dificultats que les acabin fent inviables.

Si volem continuar endavant i tenir les infraestructures adequades al segle XXI, hem de desterrar d'una vegada la cultura del NO i permetre les actuacions necessàries per gaudir d'una xarxa de carreteres que ens permeti continuar progressant. Totes les facilitats i les inversions que puguem aconseguir per al nostre teixit empresarial en aquests moments de crisi, segur que seran benvingudes i contribuiran a mostrar-nos la llum al final del túnel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.