de set en set

Via morta

És ben curiós, però, que els grans defensors del «café para todos» siguin els que donen per acabada la via autonomista. I tenen raó

Zapatero ho ha deixat ben clar: això de més autogovern per a les comunitats autònomes s'ha acabat. De fet, d'una manera o altra, ho han anat dient tots els presidents de govern espanyol. A Suárez li va costar el càrrec i un cop d'estat l'invent de l'estat de les autonomies, però Calvo Sotelo, González i Aznar ho han pensat, ho han dit i, sobretot, ho fan fet, això de donar per acabada l'etapa de més autogovern. Parlen en plural, però pensen en Catalunya, és clar. De fet, per a ells, el que hi havia ja era massa i només quan han necessitat el vot per governar han arribat transferències complicades, com la dels Mossos en època del primer govern popular, el que encara no albirava la majoria absoluta. Per tant no ha de sorprendre que el ZP en les hores més baixes de la seva història recorri al «ja n'hi ha prou» que tant de bé li fa a les Espanyes. És ben curiós, però, que els grans defensors del café para todos siguin els que donen per acabada la via autonomista. I tenen raó. La via de traspassos de competències a disset comunitats no té cap sentit. Va ser un invent per rebaixar el fet diferencial de Catalunya. Galícia no els preocupava i el País Basc i Navarra ja tenen prou fet diferencial en el concert econòmic. Era el problema catalán, un cop més. Per això es van inventar les comunitats autònomes. Ara aquesta és una via morta. Si deixessin volar Catalunya i el seu Estatut, els autonomistes i els federalistes tindrien futur. Però ja es veu què volen per a Catalunya: que seguim pagant com fins ara, amb l'Estatut al TC, la Loapa financera per controlar les caixes catalanes en marxa i fins i tot volen suspendre Guardiola, l'educadíssim Guardiola, perquè no el poden guanyar al camp. La via autonomista s'ha acabat. Ho diu ZP i un 37% de catalans ho té clar i vol comprar bitllet en un altre tren, aquest de propietat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.