Opinió

de set en set

Ni laic ni govern

Per impedir l'exercici del sentit comú –que hauria de ser suficient per rebutjar segons quines conductes–, ens submergiran en inútils i interminables discussions sobre símbols religiosos

La directora general d'Afers Religiosos de la Generalitat creu que deixar que obliguin les dones a anar amb burca és raonable i convenient. No ho ha dit així de clar però és el que es desprèn de la seva afirmació que prohibir-lo seria «desproporcionat» i «contraproduent». O sigui que aquí un home pot fer que la seva dona –o dones–, filles, mares i germanes portin posada una cel·la de càstig perpetu, sense que el govern s'immuti. Que liberals que ens tornem quan es tracta de restringir llibertats. Fa poc l'Ajuntament de Barcelona ha decidit no prohibir el burca mentre no hi hagi un profund debat previ. De què més volen debatre? La proposta de prohibir-lo del grup municipal del PP, ha estat rebutjada per majoria de tots els altres grups. El consistori ha debatut, i ja sabem a què atenir-nos: la millor botiga del món tan aviat encoratja el nudisme com l'embolcall global. Ara l'Ajuntament de Lleida vol acordar-ne una prohibició en les dependències municipals; veurem si se'n surt, tot i ser poc més que simbòlica. El president Montilla diu que no li agrada que la gent vagi amb la cara tapada per raons de seguretat –bé, és un argument; però no hi ha res més de què escandalitzar-nos?– i que en tot cas per ara no és un problema –què més ha de passar perquè ho sigui?, barris sencers uniformats a la moda afganesa?–. Aquesta és la consigna que ara toca, i a fer punyetes les garanties democràtiques. Per impedir l'exercici del sentit comú –que hauria de ser suficient per rebutjar segons quines conductes, sense esperar a noves ordenances–, ens submergiran en inútils i interminables discussions sobre símbols religiosos. Però, tinguin o no cap remot vistiplau religiós, hi ha coses que s'han d'eradicar de casa nostra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.