Opinió

plaça major

Prou retallades socials als catalans!

I com sempre, als catalans ens toca pagar dues vegades: amb impostos i amb la retallada de sous i prestacions

Als catalans ens urgeix d'aconseguir la independència per alliberar-nos, tan de pressa com sigui possible, dels incompetents que governen l'Estat espanyol i que ens volen arruïnar. Fa ben poc ens deien que tot anava bé: regalaven diners per cada nadó nascut, regalaven 400 euros a tothom, prometien ajudes a totes les persones que tenen al seu càrrec persones dependents… Tot això s'ha esfumat d'un dia per l'altre i les retallades no s'aturen, i afecten sobretot els sectors que són més importants per al benestar i el futur de la nostra societat: la sanitat, l'educació. Les retallades de professorat i de personal sanitari afectaran tothom i hipotecaran greument el futur de Catalunya. Unes retallades imposades i només aplaudides per les classes altes i els empresaris. Diguem prou! En lloc d'això, comencem per retallar el pressupost de defensa i fer tornar els militars destinats a l'Afganistan!

I com sempre, als catalans ens toca pagar dues vegades: hem pagat amb els nostres impostos tot el malbaratament fet per moltes comunitats autonòmiques i organismes estatals (la despesa pública del Pla E, anunciat a so de bombo i platerets en uns enormes plafons), mentre nosaltres no teníem diners i se'ns anaven retardant infraestructures bàsiques per al país. I ara hem de tornar a pagar l'endeutament adquirit per aquestes comunitats, amb una retallada de sous i de prestacions de serveis socials bàsics. Potser ha arribat el moment de dir prou!

I és que als catalans només ens volen dins d'Espanya per pagar: quan tot va bé, per pagar els luxes dels espanyols, i quan va malament, per pagar-los els deutes. Per això, després de l'èxit de les consultes sobiranistes, ja és hora de dir prou i de plantar-nos davant el govern espanyol. Exercim ja el dret a decidir! Els ciutadans no som responsables dels fraus fiscals, dels endeutaments i dels tripijocs de les empreses privades i els polítics, que s'han enriquit a costa dels treballadors, i ara s'hauran de sanejar també a costa dels treballadors. Ja és hora de canviar el sistema i pactar un model social nou i beneficiós per a tothom. I si en un moment donat cal arribar a retallades de serveis, ha de ser amb un compromís de millora social per als més desfavorits quan la situació sigui més favorable, però no a canvi de res.

Per tot això, diguem prou! D'una vegada siguem solidaris amb nosaltres mateixos.

(*) Grup d'Opinió de l'Ateneu d'Acció Cultural (ADAC)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia