Opinió

Inquisició lingüística

La croada del nacionalisme espanyol contra la llengua catalana sembla no tenir aturador. Ara ja es pot parlar clarament d'un intent de genocidi cultural contra una vella nació sense estat que es resisteix a morir.

De fet, sembla que el Partit Popular i els seus satèl·lits, polítics i mediàtics, han entrat de ple en una política d'inquisició lingüística, d'odi ètnic contra Catalunya, mitjançant l'estratègia anihiladora dels recursos judicials. Davant d'aquest atac frontal contra el bé més preuat que tenim els catalans (la nostra llengua pròpia) el que no s'entén –sap molt de greu– és la desunió i el personalisme elitista (a voltes amb grans dosis d'irresponsabilitat i nihilisme reaccionari) de l'univers independentista i catalanista.

Ara és el moment d'una unitat lingüística de mínims per tal d'aturar aquests prepotents i fatxendes que, simplement, ens volen fer desaparèixer com a poble mil·lenari.

Si no podem fer servir el català com a llengua preferent la catalanitat queda dissolta en el magma colonial. A més, Espanya sembla que pretén posar fi a la democràcia (lingüística) i convertir-se en un estat centralista i jacobí sense embuts. És a dir, volen un retorn al segle XIX amb una combinació d'elements banals/postmodernistes i amb molta mala llet inquisitorial. No ho podem permetre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.