Articles

Apunts

Grip

He llegit que les autoritats sanitàries de tot l'Estat espanyol han destruït sis milions de vacunes de la grip A sobrants de la temporada passada. Ara podria escriure, rient per sota el nas, que el virus de la grip A era aquell que havia d'avançar la fi del món l'hivern passat i que al final va causar molts menys morts que la grip estacional. Això vol dir que els 40 milions d'euros que van costar aquestes vacunes sobrants són diners malbaratats. O sigui, per resumir: Zapatero dimissió!

Aquest és un discurs demagògic que només es pot entendre des del càlcul polític del desgast o des de la ignorància. És impossible saber què hauria passat si les autoritats sanitàries de tot el món no haguessin fet una campanya de prevenció tan intensa. Però sí que sospito que la població no hauria pres tantes precaucions higièniques i que no s'hauria vacunat prou. I llavors sí, el nombre de morts hauria estat molt superior.

En aquells dies d'alarma, el pitjor malson de qualsevol autoritat sanitària era que es declarés una epidèmia de grip A i que a les farmàcies no hi hagués prou vacunes per a tothom. Llavors s'hauria alçat un clamor contra la seva falta de previsió. Un clamor, no cal dir-ho, que segurament atiarien els mateixos que ara acusaran els responsables sanitaris de ser uns malbaratadors i uns exagerats.

Des de fa anys el nostre sistema sanitari gasta molt en prevenció. Es pot pensar que no n'hi ha per tant; però suposo que no és casual que la taxa de mortalitat de Catalunya, que fa cent anys era de les més elevades d'Occident, ara sigui de les més baixes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.