Articles

A la tres

Seleccions nacionals

“Ivan Tibau ha vist la llum i finalment ho ha admès obertament: sense la independència no hi ha seleccions nacionals. I doncs, què fem?”

El darrer partit de la selecció nacional, el Catalunya-Hondures del mes de desembre passat, ja va acabar com el rosari de l'aurora. Jugaven a les set de la tarda, a l'Estadi Olímpic, feia fred i va ser un fracàs. S'havia de dir oficialment que havia estat un èxit –perquè sempre que juga la selecció nacional és un èxit, és clar– però, de fet, va ser un fracàs. Perquè hi havia poca gent, però sobretot perquè tant els que hi eren com els que no hi eren, tots, tots teníem la sensació que els partits de la selecció són ja una fórmula esgotada. S'han convertit en un partit de costellada que amb els anys s'ha anat diluint perquè ara totes les comunitats autònomes espanyoles fan el seu partit i nosaltres ja no reivindiquem massa res perquè ens han descafeïnat. Aquest dijous passat els companys d'El 9 entrevistaven Ivan Tibau, el flamant nou secretari general de l'Esport en substitució d'Anna Pruna. I parlava de les seleccions nacionals. Tibau era contundent: “És impossible que hi hagi seleccions nacionals de futbol, handbol o bàsquet sense la independència; la Carta Olímpica ho deixa clar”. I hi afegia: “Siguem realistes, si no es pot, no es pot”. Tants anys reivindicant les seleccions nacionals i ara resulta que per primer cop algú veu la llum: no en podem tenir fins que no siguem independents. Vaig suposar, en llegir l'entrevista, que a continuació Tibau apostaria per la independència com a fórmula per tenir seleccions nacionals. Però no. En ser preguntat sobre què cal fer a partir d'ara, admetia: “Hem de fer alguna cosa diferent. Hem de buscar una nova imatge, el que sigui”. S'agraeix la sinceritat. Però tornem a ser al capdavall del carrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.