Opinió

Mals presagis per a TV3 al País Valencià

Mentre arreu del País Valencià es van estenent i multiplicant les mostres d'indignació i de protesta per l'acció assetjadora del govern valencià que ha portat al tancament forçat dels repetidors que permetien rebre el senyal de TV3 (seguiu des de Twitter #sensesenyal), el portaveu del govern català, Francesc Homs, anuncia amb un entusiasme francament limitat que aquesta qüestió quedarà inclosa en l'agenda que el president valencià Francisco Camps i el català Artur Mas tractaran en una trobada concertada per al 20 d'abril. Només falten dos mesos, seixanta dies; fet i fotut res davant de fets consumats. I per si algú no ha copsat prou bé el llenguatge subliminar i no verbal d'aquest context, el mateix Homs ja hi ha afegit que l'objectiu fonamental de la trobada és aprofundir els punts d'acord sobre els interessos compartits, principalment la consolidació del projecte de corredor mediterrani que ha de connectar les comunicacions i conseqüentment l'economia dels Països Catalans amb Europa.

Si tenim en compte que ni Mas ni Camps s'amaguen que el desenvolupament econòmic dels respectius territoris és prioritari, que l'abast de TV3 al País Valencià és una iniciativa privada d'Acció Cultural que no compromet per res el govern català, que a Francisco Camps i als seus se'ls en refot que Canal 9 es vegi a Catalunya però no poden sofrir que TV3 es vegi al País Valencià i que tot el segment de població valenciana que sense renunciar a cap singularitat advoca per una cultura catalana comuna i per una escola pública i uns mitjans de comunicació en català són considerats enemics polítics pel Partit Popular i pel govern que presideix Camps, podem començar a fer apostes sobre si la qüestió de la cobertura de TV3 desembocarà en alguna cosa més que paraules vagues. Ja podem esmolar eines més contundents, com faran Acció Cultural del País Valencià i el diputat d'ERC Oriol Junqueras, que han anunciat peticions d'investigació a la Comissió Europea i al Parlament d'Estrasburg per determinar si l'acció del govern valencià vulnera les directives europees sobre la llibertat d'expressió i els drets lingüístics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.