Articles

A la tres

‘La vida de Brian'

“Veient Solidaritat, Laporta, ERC, Catalunya Acció i Reagrupament em ve al cap la discussió de les diferents faccions jueves que lluitaven contra
els romans a ‹La vida de Brian›”

Jo no sé si han vist La vida de Brian, una pel·lícula memorable –potser la que més– de la companyia Monty Phyton, de l'any 1979. Hi ha una escena en què els del Front del Poble Judaic es discuteixen amb els representants de les nombroses faccions dels jueus que lluitaven contra l'ocupació romana. És un tip de riure. Perquè un s'adona que en el fons són pocs (hi ha faccions de dues o tres persones i algunes d'unipersonals) i que estan mal avinguts. L'escena em ve al cap en veure tot el que està passant aquesta setmana amb ERC, Solidaritat per la Independència, Reagrupament, Catalunya Acció, Democràcia Catalana i no sé quants partits més que suposadament treballen per la independència d'aquest país i que s'estan barallant per veure qui –i amb qui– es presenten a les eleccions municipals a l'Ajuntament de Barcelona. Mirat fredament (perquè seriosament és ben llastimós), fa riure. Solidaritat i Catalunya Acció aniran junts però no se sap amb quin Santiago, si l'Espot o el Vilanova. La qüestió és que Uriel Bertran i Alfons López Tena, dos dels tres diputats de Solidaritat per la Independència (SI) al Parlament, avalen l'acord. Mentrestant, però, el líder de Solidaritat, Joan Laporta, s'ofereix per anar a la llista d'ERC amb Jordi Portabella, però aquest ja fa dies que treballa amb la hipòtesi d'anar només amb el Reagrupament que capitanejava Carretero, que es va enfadar amb ERC però que ara malda per tornar-hi. Laporta s'ha enfadat i amenaça de trencar amb Solidaritat, i ara el grup mixt pot tenir un subgrup mixt unipersonal, o no sé com se n'hauria de dir. Mirin, si us plau, La vida de Brian. Fa riure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.