Opinió

Eleccions són carrers nets

Deixem clar d'entrada que si fos assessor de l'alcalde del meu poble li recomanaria que, igual com han fet tots els alcaldes de tots els pobles abans de totes les eleccions municipals, programés tot d'actuacions vistents per, posem-hi, els tres mesos anteriors a la cita amb les urnes. Que inaugurés algun parc, que el camió de la neteja sovintegés, que pintés les línies divisòries dels carrers, que, si no ho fa d'habitude (aquí he quedat bé, perquè si haig d'assessorar he de tenir nivell), freqüenti bars i saraus diversos... Tot allò que poc o molt es va fent durant el mandat però que, acostant-se la contesa, ha de ser més evident, sobretot si el càrrec aspira a ser reelegit.

És impossible passejar-se per qualsevol municipi i no trobar alguna actuació d'enllustrament per part dels funcionaris municipals. Gairebé tan impossible com que algú que passa per allà no espetegui un “es nota que vénen eleccions”, que serà respost amb l'ineludible “ja se sap, és el que toca”. Doncs sí, deu ser el que toca, perquè també sabem perfectament que l'alcalde que vol ser reelegit, si no n'ha fet cap de grossa, juga amb una mica d'avantatge. L'avantatge que li dóna, en part, disposar dels últims mesos abans de les eleccions per poder treure's un as que tothom sap que porta a la màniga però que li permet arrodonir la jugada. Tots contents i d'aquí a quatre anys tornem-hi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.