Opinió

L'APUNT de campanya

Promeses, les justes

Milers de cartells amb rostres amables i somrients de candidats i candidates no sempre coneguts tornen a inundar tots els racons del nostre país. Fins el pròxim 22 de maig, els partits abocaran tot allò que els quedi al carro per regalar les orelles als seus fidels i per convèncer els indecisos, si és que en queden. L'escenari resulta familiar, però no s'enganyin. Res tornarà a ser com abans, almenys fins a nova ordre dels que obren i tanquen l'aixeta del diner. Aquesta recessió salvatge fa molt de temps que dura. Suficient com per arrasar somnis i empreses, per elevar l'atur fins a cotes de risc social i, per descomptat, per buidar les arques de les diferents administracions. Si l'estat i la Generalitat fa temps que han començat a llançar-se els plats pel cap a propòsit d'unes retallades amb pocs precedents, imaginin-se com deuen estar de buides les caixes d'aquest germà pobre que són els ajuntaments.

Els pocs caramels que s'estan repartint aquests dies seran l'últim record dolç d'una etapa que aviat quedarà superada per una altra de molt dura, plena d'anuncis de noves i obligades restriccions per part dels governs municipals que es constitueixin després d'aquestes eleccions. El panorama no és apte per a covards i omple encara de més èpica el paper dels homes i les dones que es baten democràticament per governar les seves ciutats. Si fer d'alcalde o de regidor en temps de tanta desafecció per la política i sovint només a canvi de retrets i males mirades ja es podia considerar un acte d'heroïcitat, fer-ho a partir del pròxim mes de juny voldrà dir guanyar-se un lloc al cel. Perquè els alcaldes i alcaldesses democràticament investits al juny més que governar els seus ajuntaments, el que hauran de fer és retallar-los.

Amb aquesta posada en escena, als candidats només queda exigir-los que siguin especialment honestos i realistes durant aquesta campanya. Que no ens facin perdre el temps amb promeses i sopars de duro. Que per un cop deixin de banda els grans projectes urbanístics i ens parlin d'empenta, d'imaginació i d'actituds positives per contrarestar els efectes d'una crisi que ja està posant a prova la cohesió social. Que mirin els ulls dels ciutadans i entenguin que, aquest cop, de promeses, les justes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.