Articles

AMB ACCENT

Ho vull veure en positiu

Els acampats m'han donat més motius per votar diumenge que alguns discursos

Acabo de penjar el telèfon a una amiga que s'ha acostat fins a la plaça de Catalunya a veure els acampats. La meva amiga té una llarga experiència de participar de manera activa en moviments de joves compromesos. La meva amiga n'és una, de jove compromesa, activa, que lluita per transformar. I em diu que la gent acampada és molt diversa. Hi ha joves que mai no han participat en cap mobilització, joves estudiants universitaris acabant treballs a l'ordinador. La majoria no estan sindicats, ni militen en cap causa. No són voluntaris de cap organització, ni pertanyen a allò que anomene'm societat civil organitzada. N'hi ha molts d'altres de l'esquerra alternativa a la ciutat, aquells que saben quina pot ser la força d'un fenomen com les acampades, si se saben gestionar. I també uns quants que reivindiquen país, compromís.

Hi ha qui a hores d'ara i davant d'aquesta incertesa vol veure el got mig buit, i diu allò de “què fan aquesta canalla dormint al ras si no saben què volen”. Són els mateixos que fa dies deien allò de “aquest jovent, que no fa res, que es queda a casa sense fer res sense feina ni futur, que viu dels pares i només pensa a aconseguir quatre euros per sortir de festa”.

Doncs jo avui aplaudeixo els joves que han dormit i dormiran a la plaça de Catalunya, aquests joves que es diuen a ells mateixos “sense futur”. De la mateixa manera que aplaudeixo els joves que diumenge aniran a les llistes de partits i coalicions a les municipals. Els que participen en entitats, com a voluntaris. Que comprometen el seu temps pel barri, pel país, la cultura o qualsevol altre valor. Els joves emprenedors que volen veure el seu entorn créixer de manera sostenible. Els qui es dediquen a la investigació per fer-nos millor la vida. M'agraden els i les joves que volen transformar allò que no els agrada, des de la raó. I els qui avui han dormit i dormiran al ras en tenen unes quantes, de raons. O potser tota la raó. Gràcies als qui no heu triat quedar-vos a casa, perquè gràcies a vosaltres comprometre's pel futur d'aquest país segur que val la pena. Han entrat en campanya, i a mi m'han donat molts més motius per votar diumenge que alguns discursos buits o malintencionats que hem hagut d'escoltar aquests dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.