Articles

UT/UDA

Ximenis

Si algú creu que el fracàs és avui la marca de l'independentisme, que miri cap a Arenys de Munt. En aquella petita població del Maresme hi has guanyat tu, Josep Manel Ximenis, representant la CUP local, i segons com vagi podries ser el nou alcalde. Però a més, a continuació han quedat Esquerra Republicana i Convergència, i ja residuals, a molta distància, el PSC i el PP. Per a alguns, aquesta seria la foto ideal de la Catalunya separada, mentalment i electoralment separada.


Com us ho heu fet, com t'ho has fet, Ximenis? D'entrada, posant-hi una mica d'imaginació; fa un parell d'anys vau parir el primer referèndum sobre la independència de Catalunya. Vau posar l'accent en la democràcia, la gent, la participació... Fins al punt que vau desencadenar una autèntica marea nacional, la qual va culminar en la consulta de Barcelona. A més, sense quedar exempts de la guerra de sigles que afecta tota l'esquerra nacional, vau posar les persones i les idees al davant dels partits. L'engranatge al servei de la gent i dels principis, i no pas a la inversa.


Cal felicitar-te, a tu i els teus col·legues i tota la vila d'Arenys de Munt. En aquell racó del país hi ha, hi torna a haver, algunes pistes sobre com cal fer les coses. La llibertat de la nació demana creativitat i intel·ligència; demana connexió amb la gent; demana modèstia i demana projectes clars i assumibles. I, sobretot, demana coratge. Ja ho saps, Ximenis, en això estem d'acord. Tu en diries audàcia. Doncs res, això; amunt Arenys, que la resta ja anirem venint.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.