Articles

Apunts

Trilingüe

Suposo que ja estan al cas de l'última ocurrència del govern de Francisco Camps, l'home més ben vestit del País Valencià. Consisteix a transformar tota l'escola pública en trilingüe. A partir de no se sap ben bé quan (una cosa és dir-ho i una altra de ben diferent, fer-ho), les assignatures s'ensenyaran en espanyol, valencià i anglès. D'aquesta manera, el govern del País Valencià espera que el seu alumnat estigui en condicions de moure's per tot el món. La iniciativa, que per cert també defensa a casa nostra el diputat Albert Rivera, estaria molt bé si no fos que persegueix, com sempre que s'ha fet al País Valencià, l'eliminació simple i directa de la seva llengua pròpia que, ves per on, és la mateixa que la nostra. Al País Valencià hi ha dues línies escolars: una en espanyol i una altra en valencià. El que passa és que, en els últims anys, la demanda del valencià està augmentant, i això no és del gust de les autoritats, que si van muntar aquest tinglado va ser per conseguir el efecto (matar el valencià) sin que se note el cuidado.Per tant, ara toca una reorganització amb l'objectiu que tothom sap.

Tinc curiositat per saber com s'ho farà el govern del senyor Camps. Perquè resulta que el País Valencià és un territori fortament endeutat i perquè la reforma que planteja necessita d'una gran inversió. No costa gens trobar mestres que parlin l'espanyol i el valencià; però que a més parlin l'anglès amb un nivell equivalent ja és una altra història, no troben?

Està molt bé que els polítics es preocupin de l'escola, però ¿per què no pregunten abans als professors, que són els que saben de què va la història?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.