Articles

UT/UDA

Font de Mora

Ja fa uns dies que et volia donar l'enhorabona per la promoció; de conseller d'Educació a vicepresident de les Corts Valencianes. Xe, d'això se'n diu una viceescalada. Però trempat com ets, no has volgut abandonar les teves responsabilitats didàctiques sense abans acomiadar-te de la comunitat pedagògica amb un decret dels que fan època. Has decretat que la línia en valencià s'havia d'acabar, i que tot el sistema escolar de la comunitat passaria a ser trilingüe.


La teva formació de forense t'ha enganyat, realment, perquè et pensaves que es tractava simplement de fer un tall al fèretre, i ves per on el cadàver s'ha alçat, ha ressuscitat i ha començat a insuflar vida al país. Mestres, pares i alumnes han demostrat que la línia en valencià no era cap gueto, sinó un jardí regat amb amor i constància per molta i molt bona gent. Els polítics que no pertanyen a mamuts espanyols també s'han revifat i, des d'una presència meritòria a les institucions, t'han fet suar la cansalada.


Alguna cosa es mou al teu regne de València, Font de Mora. I el problema no és tant si l'ensenyament ha de ser trilingüe o heptalingüe; sobre el paper, el teu decreto/decree/decret podria ser una bona idea, ja que seria fantàstic que tots els xiquets parlessin tres idiomes. El problema és que ningú no es creu que vulguis ser equànime; podries ser trilingüe tu mateix a l'hora de parlar, o de redactar la teva pròpia web. Però ja no et creu ni el teu amic Camps, que t'ha fet un viceregal de viceconsolació. Au, descansa un poquet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.