Articles

ca montes

Amb l'Arcadi Oliveres

A l'Arcadi
tot el país
l'ha vist sempre compromès amb milers de causes

Crec que els indignats es van equivocar convocant una manifestació al davant del Parlament amb l'objectiu d'impedir una votació. No tenien cap dret a impedir una votació i el perill que una part dels convocats ho interpretara com una incitació a la violència, com s'ha vist després, era evident. Crec que el moviment del 15-M agrupa gent molt diversa, entre ella gent ideològicament poc clara i també alguns sectors molt minoritaris partidaris de la violència urbana. Crec que el moviment ha donat mostres extraordinàries de resistència pacífica, la més gran de les quals va ser la manera com van controlar la plaça de Catalunya la nit de la Champions, aturant els descontrolats i també la policia, només asseguts amb les mans alçades. Però pense que a les portes del Parlament una part dels manifestants va actuar d'una forma que de cap manera es pot tolerar. Em sembla que els indignats haurien de denunciar-ho molt més fort del que ho fan, sense intentar fer veure que tot va ser una provocació de la policia i esquivant així la seua responsabilitat. 

Entenc per tant que el Parlament denuncie qui va agredir els diputats i que aquests siguen castigats. Però dit això ni entenc ni compartisc que s'investigue Arcadi Oliveres per haver dit que s'han donat casos en els quals les provocacions han partit de policies infiltrats i que en aquest cas ell creu que podria haver passat.

Jo no he vist cap prova que em faça pensar que això siga així però crec que és un error polític amenaçar amb una querella el president de Justícia i Pau, un home del qual no cal recordar el seu compromís de dècades contra qualsevol violència. Si algú pretén identificar-lo a ell amb els violents comet una injustícia monumental. A l'Arcadi tot el país l'ha vist sempre compromès amb milers de causes de forma generosa, sense estalviar mai el seu esforç personal i manifestant en tot moment una gran coherència en la crítica a la violència, vinga d'on vinga. Ni que siga per aquesta trajectòria, em sembla que la seua crítica no s'hauria de liquidar amb una amenaça i prou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.