Opinió

opinió

Seny a Lloret

Esperem que aquest seny que, en el moment de fer alcalde, ha passat per damunt dels cants de sirena, prevalgui pel bé del poble

Crec que tots els lloretencs que ens sentim preocupats pels afers de la col·lectivitat ens hem de congratular de com s'ha resolt, finalment, la composició del nou consistori. Hi ha hagut seny. El primer elogi s'ha de fer en honor del candidat socialista que, per la seva joventut i els vots que li facilitava, aparentment sense cap interès, algun dels altres blocs, podia sentir-se fàcilment temptat a l'aventura i acceptar el repte. Hauria quedat, però, a mercè dels que li donaven els vots –que eren més– i hauria pogut manar amb molta dificultat. Lluny de creure que ha perdut l'oportunitat de la seva vida, penso que ha guanyat credibilitat de cara al poble i ha començat a atresorar un cert prestigi de cara al futur. Encara li queden anys. L'alcalde convergent elegit no ho tindrà pas fàcil. Gens. Haurà d'anar teixint pactes més o menys puntuals, la qual cosa l'obligarà a un diàleg molt més laboriós. La pressió dels que li han facilitat la investidura hi serà i, per tant, hi haurà d'haver posicions molt més obertes. Romà Codina pot aconseguir-ho. És una persona posada, equilibrada, que pot tirar endavant aquesta difícil conjuntura. És un home que, quan va entrar per primera vegada a l'Ajuntament, va demanar i crear una regidoria per a temes socials, la qual cosa posa de manifest una preocupació per la gent més desvalguda que, en aquests moments, té més valor encara. La seva esposa ha estat sempre vinculada, també, al Tercer Món com a metgessa, i amb aquests antecedents hi ha una bona esperança sobre determinades actituds.

És evident que a Convergència, a les darreres eleccions, li han estirat les orelles. Hi ha hagut un clam general una mica descontent de determinats triomfalismes i obres faraòniques i, sobretot, un aire, potser involuntari, d'una certa prepotència. Ho ha pagat en Romà Codina, que és el que menys ho mereixia. Hi haurà feina, evidentment, per normalitzar tota la situació però esperem que aquest seny que, en el moment de fer alcalde, ha passat per damunt dels cants de sirena, prevalgui pel bé del poble igualment en moment decisius. A través dels plens municipals tindrem oportunitat de veure-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.