Articles

Per a una nena de 8 anys

Amb prou feines ha ocupat un breu en alguns diaris. Només tenia 8 anys, els talibans li van posar una bomba a la bossa que duia i quan va topar amb uns policies la van fer explotar a distància. Aquestes són les heroïcitats dels mals homes. Déu ens guardi que animals d'aquesta mena governin un país. Ja ho van fer, i ara estan apartats del poder però volen recuperar-lo entre una guerra que continua sumint l'Afganistan en el terror. Armes, morts, lesionats, contraposició d'interessos i, enmig de tot, els éssers més vulnerables, nenes i dones, més massacrades que ningú.

Els terroristes no s'estan de res. Fa pocs dies, un kamikaze es va llançar contra un hospital infantil a l'est de l'Afganistan i va causar 35 morts i desenes de ferits. Personal sanitari, nenes i també nens, els febles, els inermes. Algun dia serà possible posar fi a la barbàrie humana? Hi ha optimistes que qualifiquen el món actual de menys violent que el de segles enrere. És cert que ara no s'esquarteren criminals a la via pública ni es cremen suposades bruixes, però més enllà de l'explícit respecte de les lleis, una infinitat de criminals actuen en els més diversos àmbits de forma oculta o al descobert.

Les massives violacions de dones han tornat a la República Democràtica del Congo. Almenys 170 africanes van ser atacades per dos centenars d'homes, i va succeir a 30 quilòmetres d'una base de l'ONU. Ho ha denunciat Metges sense Fronteres, i alhora ha quedat clar que les Nacions Unides, com és vergonyosament habitual, no van intervenir-hi fins al cap de dies.

L'ONU té des del 2010 una entitat que es diu ONU Dones, per fomentar la igualtat de gènere. Michele Bachelet, expresidenta de Xile, n'és la directora executiva. Passat un any, què ha fet a favor de les seves congèneres? Més enllà de treballar contra la discriminació laboral, salarial o domèstica, ha dedicat esforços a localitzar i detenir els culpables de violacions? Portarà davant del Tribunal Penal Internacional aquests responsables de crims de lesa humanitat?

Des d'aquí, un record per a la innocent nena de la bomba. I l'anhel que la violació deixi de ser el més impune dels crims.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.